Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ:ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!

 4 Οκτωβρίου σήμερα και είναι η παγκόσμια μέρα των ζώων...Εχθές λοιπόν στο νηπιαγωγείο μας τα ζώα είχαν την τιμητική τους.Ένα θέμα που υπεραγαπούν τα παιδιά γιατί ταυτίζονται μαζί τους και γιατί η αθωότητα είναι το κοινό τους σημείο!Είναι ένα θέμα τόσο μεγάλο που δεν ξέρεις από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις....
Επικεντρωθήκαμε όμως σε λίγα σημεία εχθές:

  • Να κατανοήσουν τα παιδιά ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα κι εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους ειδικά όταν είναι δικά μας
  • Να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα
  • Να κατανοήσουν ότι τα ζώα χρειάζονται φροντίδα, και αγάπη
Στην παρεούλα κρατώντας τον Μελένιο τα παιδιά μας μίλησαν για τα ζώα που έχουν σπίτι τους(πως τα λένε, αν τα φροντίζουν, πως μοιάζουν) .Τα παιδιά που δεν είχαν ζώα μας είπαν ποιο ζωάκι θα ήθελα να έχουν και πως θα το ονόμαζαν.Μιλούσαμε αρκετή ώρα...Όλα τα παιδιά ήθελαν να πάρουν τον λόγο και ο Μελένιος ζαλίστηκε από τις πολλές στροφές!!


Διαβάσαμε το παραμύθι " Ξουτ" ένα πολύ ωραίο παραμύθι που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στο θέμα των αδέσποτων ζώων και τα κάνει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντί στα δικά τους ζώα...

 Η συζήτηση μετά από την ανάγνωση πολύ μεγάλη.....Το ζωγραφίσαμε κιόλας....



  • Καιρός να ξεμουδιάσουμε λίγο...Τους έδειχνα καρτέλες από ζώα και έπρεπε να τα μιμηθούν!Το τι έγινε δε λέγεται...





Κι επειδή είμαστε ολοήμερο και το ενδιαφέρον των παιδιών μεγάλο συνεχίσαμε τις δραστηριότητές και το απόγευμα!
  • Διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο της Κατερίνα Τζαβάρα "Πετάει...ο γάιδαρος;" που μας εξηγεί ότι ο καθένας είναι μοναδικός και ξεχωριστός με τα δικά του χαρίσματα και ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας....

           Παίξαμε το παιχνίδι "πετάει πετάει ο γάιδαρος"

  • Η κατασκευή μας ήταν μια κουκουβάγια από ρολό υγείας... ιδέα από την Βασιλική Νίκου και το Νηπιαγωγείο δημιουργίας.Η κουκουβάγια είναι πολύ δημοφιλής φέτος στην τάξη μας λόγω του παρουσιολόγιου!!!!


Και κλείσαμε με το γνωστό τραγουδάκι"Πάνω σε μια βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια...."


14 σχόλια:

  1. Όλα καταπληκτικά!!!!!!!!!! τιμήσατε τη μέρα με το παραπάνω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια Μαράκι μου !!! Υπέροχες κουκουβάγιες .. Το καταδιασκεδάσατε με τις μιμήσεις , και ζαλίσατε και τον Μελένιο !!!!
    Σου στέλνω την αγάπη μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόοοοοοοοοοοοσο τέλεια όοοοοοοοοολα Μαράκι μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας Μαράκι μου!!!!!Οι μιμήσεις καταπληκτικές!!!!Μόνο όυαν υπαρχουν κινητικά παιχνίδια τα παιδια σίγουρα μαθαίνουν και περνούν τέλεια!!!!!Όσο για τις κουκουβάγιες σας δεν έχω λόγια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πραγματικά κορίτσια για τα καλά σας λόγια!Το θέμα με τα ζώα το λατρεύουν τα παιδιά και προσφέρεται για τόσες δραστηριότητες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χεχεε .....καλά τα κουκουβαγιάκια τέλειαααααα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο Μαρια, απλες δραστηριοτητες, καλά οργανωμένες με πολυ κέφι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι ,καταπληκτική δουλειά ,τέλεια τα βιβλία που διαβάσατε με την πρώτη ευκαιρία θα τα πάρουμε και εμείς στην βιβλιοθήκη του σχολείου ,όσο για την κουκουβάγια σας εξαιρετική!!!! πολλά ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια....υπέροχες δραστηριότητες ...συγχαρητήρια...χαίρομαι που εμπνεύστηκες την ιδέα μου για την κουκουβάγια...η ανακύκλωση μας δίνει φοβερές ιδέες και λύσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή