Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

  Λόγω των σεμιναρίων Β Επιπέδου έφτιαξα ένα σενάριο με τίτλο "η ελιά στην μυθολογία" και πολλά από αυτά έγιναν στην τάξη.Τα λογισμικά που χρησιμοποίησα ήταν τα εξής:

 • Ανοίγουμε το Διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε την μηχανή αναζήτησης το www.google.gr .Βλέποντας το ανάλογο καρτελάκι τα παιδιά πληκτρολογούν το θέμα:«Ελιά και μυθολογία» και αναζητούμε  εικόνες από την ελιά στα αρχαία χρόνια και από την μυθολογία.Τις εικόνες που αρέσουν στα παιδιά τις αποθηκεύουμε σε ένα φάκελο για να τις χρησιμοποιήσουμε στις εργασίες μας....

 • Το λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης kidspiration  είναι ένα λογισμικό ανοιχτού τύπου γιατί σου δίνει την δυνατότητα να παρέμβεις και να φτιάξεις τις δικές σου εργασίες ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες των παιδιών.Είναι πολύ καλό για εννοιολογικούς χάρτες (οι δική μας ιδεοθύελλα και ιστογράμματα που κάνουμε σε κάθε θέμα)
Τα παιδιά πρέπει να ενώσουν την εικόνα του Ποσειδώνα και της Αθηνάς με τα ανάλογα σύμβολά τους

Βλέπω την εικόνα, μετράω πόσες ελιές έχει, πόσους ανθρώπους και πόσα ραβδιά και επιλέγω τον κατάλληλο αριθμό και τον σέρνω στο αντίστοιχο κουτάκι ή τον γράφω.


 • Εργασία στο Word....


 • Το λογισμικό Tux Paint.Ένα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό λογισμικό ζωγραφικής που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν (μαζί και τις σφραγίδες).Έχει πολλές δυνατότητες και αρέσει πολύ στα παιδιά...(ειδικά οι σφραγίδες)λ

7 σχόλια:

 1. OYAOY !!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!
  Και το λογισμικό ότι πρέπει για την κορούλα μου ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΖΗΛΕΥΩ ΜΕ ΤΗ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραία δουλειά έκανες Μαρία μπράβο!!! (φέτος το παρακολούθησα κι εγώ το Β επίπεδο κι ενθουσιάστηκα! Άντε καλή επιτυχία να έχουμε τώρα στις εξετάσεις!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο Μαρία, πολύ καλή δουλειά και χρήσιμα ολα αυτά που μας δείχνεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τέλεια !!!!
  ζηλεύουμε......... οι χωρίς β΄ επιπέδου επιμόρφωση ....
  μπράβο Μαρία !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή