Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!Αγαπημένα μας παιδιά σε λίγες μέρες γιορτάζει ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωή μας...η μαμά μας...Κι επειδή δεν είμαστε στο σχολείο να φτιάξουμε δωράκια και καρτούλες για την μαμά μας, είπαμε να μην σας αφήσουμε παραπόνεμένα...ούτες εσάς ούτε τις μανούλες σας.....Προσέξτε λοιπόν...10η αποστολή:
Για να δούμε βήμα βήμα τις οδηγιες:

  • Βλέπουμε το βίντεο του Άκη Σπιτάκη με τις οδηγίες  • Παίζουμε παιχνίδι με πίνακες ζωγραφικής με θέμα την μαμά...
  • Γράφουμε μια συνεργατική συνταγή της καλύτερης μαμάς
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Αφού στο προηγούμενο παιχνίδι βρούμε τα μυστικά συστατικά,φτιάχνουμε όλοι μαζί σαν σχολείο την συνταγή για την καλύτερη μαμά του κόσμου!Η συνταγή θα είναι ως εξής:Οι γονείς ρωτάνε τα παιδιά τους ποια είναι η λέξη που κάνει την μαμά τους την καλύτερη μαμά του κόσμου.Ύστερα μπαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο,γράφετε την λέξη,βάλτε δίπλα μια δοσολογία σαν να γράφετε μια συνταγή..π.χ μια κούπα φιλάκια,2 ποτήρια αγκαλιές...
Μπορείτε να μπαίνετε στο παρακάτω συνεργατικό αρχείο χωρίς εγγραφή και ο καθένας να γράφει ότι θέλει..

http://meetingwords.com/i3tNX4pQtx  • Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε την λέξη-συστατικό που έχουμε προτείνει και στέλνουμε τις ζωγραφιές μας στις κυρίες.
  • Διαβάζουμε το παραμύθι της αγαπημένης συναδέλφου και συγγραφέας Νίνας Ζαφειρίου "Κι εγώ σ' αγαπώ"
  • Ζωγραφίζω το πορτραίτο της μαμάς μου και γράφω την λέξη "Σ' αγαπώ"

Τις 2 ζωγραφιές,το πορτραίτο της μαμάς και το συστατικό τις στέλνω στις κυρίες μου για να φτιάξουν ένα πολύ όμορφο βίντεο...

Τέλος ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για το παραμύθι:


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Καλλιόπη Παπουτσακη και την Μαργαρίτα Σαμουθιάν,2 απο τις συντονίστριες του έργου για την ωραία δουλειά τους.
Πάρτε τον χρόνο σας λοιπόν και γιορτάστε αυτήν την όμορφη γιορτή μέσα από τις δραστηριότητες που προτείνουμε!Καλή διασκέδαση!!!

2 σχόλια: