Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

eTwinning: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ!

Αγαπητοί γονείς.
Τα σχολεία έκλεισαν και η καθημερινότητα μας άλλαξε.Ο κορωναιος μπήκε στην ζωή μας και τα άλλαξε όλα.Από εδώ όμως μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές μας και να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες.Θα είναι καλό και για την ψυχολογία των παιδιών αλλά και για την δική μας.Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή, ιδιαίτερα σε μια βαθμίδα όπως το νηπιαγωγείο που στηρίζεται στην βιωματική μάθηση και στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών....
Αποφασίσαμε λοιπόν με μερικά Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουμε ένα καινούριο έργο eTwinning.Ένα συνεργατικό έργο που θα κρατήσει όσο και ο εγκλεισμός μας στο σπίτι.


Τίτλος;Μένουμε σπίτι ...μαζί!

Σχετικά με το έργο


Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο "Μένουμε σπίτι", εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Κάθε εβδομάδα θα δίνουμε και μία δραστηριότητα που θα αφορά διάφορα θέματα.

Η πρώτη δραστηριότητά μας...


Πάρτε λοιπόν χαρτιά και μαρκαδόρους και κάνετε την ωραιότερη ζωγραφιά σας και γράψτε:ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ!
Βγάλτε την ζωγραφιά σας φωτογραφία και ανεβάστε την σε έναν ψηφιακό τοίχο PADLET που φτάξαμε...
Βάλτε το όνομά σας και σχολιάστε οτι θέλετε!Μην βάζετε όμως τα πρόσωπά σας!

ΟΔΗΓΙΕΣ:Κάτω δεξιά στον τοίχο είναι το σύμβολο +. Επιλέξτε το και θα σας ανοίξει ένα παραθυράκι στον τοίχο.Γράψτε όνομα και περιγραφή.Πατήστε το βελάκι  που βρίσκεται στο παραθυράκι σας και δεξιά θα ανοίξει ένα παράθυρο.Επιλέξτε "διαλέγω φάκελλο" και ανεβάστε την φωτογραφία.Αυτό ήταν!
Μπορείτε να μπείτε στον ψηφιακό τοίχο από εδώ:



Και μην ξεχνάτε...


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνάδερφοι,
    επικοινωνώ από το 1ο Νηπ. Λυκ. Λέγομαι Μπούρα Φρόσω. Καταπληκτική η ιδέα σας του padlet. Διαβάζω τις οδηγίες δημιουργίας padlet και αναρωτιέμαι, υπάρχει ασφαλής τρόπος δημιουργίας padlet και εννοώ: εγώ τώρα μπαίνω και βλέπω το δικό σας, το φανταστικό, αλλά εμείς θα θέλαμε το χρησιμοποήσουμε εκτός από ζωγραφιές και για βιντεο ή φωτο.
    θέλουμε λοιπόν να είναι ένα "κλειστό" padlet. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Το mail μου είναι frobour@gmail.com, αν βρείτε το χρόνο και θέλετε να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή