Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΜΕΡΟΣ1ο)

Χριστούγεννα προ των πυλών και οι Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες καλά κρατούν!!!!Πρόβες για το θεατρικό μας,κατασκευές,παρασκευή κουραμπιέδων,χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και πολύ πολύ χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!!!!!!!
Στολίσαμε την τάξη μας και γενικά όλο το σχολείο μας για να δώσουμε την πρέπουσα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πάντα με δημιουργίες των παιδιών...Η πόρτα της τάξης μας!

➽Ξεκινήσαμε νωρίς με το στόλισμα του δέντρου μας...Ένα δέντρο αλλιώτικο αφού γέμισε με αυτοσχέδια στολίδια που έφτιαξαν οι γονείς με τα παιδιά τους!Υπέροχα,ευφάνταστα στολίδια που έδειξαν ακόμα μια φορά ότι όταν τα παιδιά συνεργάζονται με τους γονείς κάνουν θαύματα!!!➽Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης...Κάθε μέρα που μας φέρνει και πιο κοντά στα Χριστούγεννα λύνουμε και κάποιο αίνιγμα...(Τα αινίγματα είναι από το meleniro).Στην θέση του βάζουμε και μία ευχούλα για όλα τα παιδιά του κόσμου....Είναι εντυπωσιακό πόσες ευχές μπορούν να βρουν τα παιδιά!

➽Πήραμε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας.Την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας και με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας, τα συστεγαζόμενα 1ο και  2ο Νηπιαγωγεία ήταν εκεί για να ρίξουμε και το δικό μας καραβάκι στο νερό.....

➽Σε μια άλλη εκδήλωση του Δήμου, με θέμα τους Αγγέλους και το άνοιγμα της Φάτνης, το νηπιαγωγείο μας πήρε πάλι μέρος....Ένα ξύλινο αγγελάκι που μας έστειλε ο Δήμος Χρυσούπολης για να φιλοτεχνήσουμε μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ όμορφο και λαμπερό αγγελάκι....Ευχαριστούμε πολύ τις μαμάδες Βαγγελιώ,Ντίνα και Γιάννα για την πολύτιμη βοήθειά τους.......
Το αγγελάκι μας πήρε την θέση του ολόλαμπρο μαζί με τους άλλους αγγέλους των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στην πλατεία Ηρώων δίπλα στην Φάτνη!


➽Στο σχολείο μας πίσω πάλι,την προηγούμενη εβδομάδα φτιάξαμε τους καθιερωμένους κουραμπιέδες αλλά και κουλουράκια.Ευχαριστούμε πολύ τις μαμάδες που μπόρεσαν και ήρθαν να τα φτιάξουμε....Κι μία από τις κατασκευές μας...Ένας μπαμπάς μας έφερε κουκουνάρες,και μάλιστα βαμμένες...,εμείς τις πειράξαμε λίγο και τις μεταμορφώσαμε σε χριστουγεννιάτικα δέντρα.....(την ιδέα την βρήκαμε στο διαδίκτυο)Κάναμε και πολλά άλλα...και έχουμε ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας....Γι αυτό τα υπόλοιπα σε άλλη ανάρτηση την επόμενη εβδομάδα!!!!!!!Καλή συνέχεια!!!!

2 σχόλια:

 1. υπέροχα, όμορφα, χριστουγεννιάτικα !!!
  αχ!!! οι κουραμπιέδες σας.......ακόμα μου έχει μείνει η μοσχοβολιά και η γεύση τους !!!
  μπράβο, μπράβο σε μικρούς και μεγάλους !!!
  καλά Χριστούγεννα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι ωραια ολα Μαρία μου .Αχ αυτοί οι κουραμπιέδες μέχρι εδώ μοσχομύρισαν
  Και του χρόνου

  ΑπάντησηΔιαγραφή