Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Η ΚΟΤΟΥΛΑ ΠΩΛΙΝΑ,Ο ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...

Πασχαλινών συνέχεια.....
Η συνάδελφός μου κ. Λίτσα το πρωί έφτιαξε με τα παιδιά mobile!!!!!Τα παιδιά ζωγράφισαν στα αυγά τους τις παραστάσεις που ήθελαν...


Οι καρτούλες μας γράφτηκαν με ευχές και φέτος τα παιδιά γράφουν πολύ όμορφα με ωραία στρωτά γραμματάκια ...

Βάψαμε τα αυγά μας με μαρκαδόρους για ύφασμα και βγήκαν πολύ ωραία!!!Κάθε παιδί έβαζε την δική του ξεχωριστή πινελιά!Τα έβαφε όπως ήθελε και τα τοποθετούσε στο καλαθάκι του!!!!!
 • Παίξαμε το λαγό και το κυνήγι των σοκολατένιων αυγών, ιδέα από το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο αλλά με κάποιες παραλλαγές.
Σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου χωρισμένο σε τετραγωνάκια έβαλα στο πρώτο την ΑΡΧΗ και στο τελευταίο διαγώνια την λέξη ΤΕΛΟΣ. Εκεί περίμενε ο λαγός μας με ένα κουτάκι γεμάτο σοκολατένια αυγά.....Για να τα φάμε όμως έπρεπε τα παιδιά να ακουλουθήσουν τις οδηγίες της κυρίας.Σε κάποια τετραγωνάκια υπήρχαν πολύχρωμα χαρτάκια.Τι είχαν μέσα;Μα φυσικά αινίγματα!!!!!


Κι επειδή τα παιδιά είναι πολλά και τα αινίγματα δεν ήταν τόσα ,κάθε παιδί που έβρισκε το αίνιγμα επέλεγε να το αντικαταστήσει ένας φίλος του για να συνεχίσει...Έτσι έπαιξαν όλα τα παιδιά!
Ξεκινούσαν λοιπόν από την αρχή...Έδινα οδηγίες όπως "προχώρα 3 βήματα μπροστά, ένα πίσω, 2 αριστερά, 1 δεξιά" για να τους οδηγήσω στο κουτάκι με το αίνιγμα...Αν το έβρισκαν, διάλεγαν άλλο παιδάκι να συνεχίσει....Αν δεν το έβρισκαν ξανάρχιζαν από την αρχή...Αν δυσκολεύονταν και στο άλλο αίνιγμα έπαιρναν την βοήθεια των συμμαθητών τους....Μετά από λίγο έβαλα τα ίδια τα παιδιά να δίνουν οδηγίες!!!!!
Είναι πιο διασκεδαστικό αν τους δυσκολεύεις λίγο και τους δίνεις οδηγίες αρκετές ώστε να "γυροφέρνουν " γύρω από το αίνιγμα χωρίς να μπουν στο κουτάκι που είναι!!!!
Τα αινίγματα αφορούσαν το Πάσχα, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τα Πάθη του Χριστού....π.χ.Ποιο ήταν το βουνό που ανέβηκε ο Χριστός με τον Σταυρό;
 • Σήμερα μας περίμενε στο νηπιαγωγείο μια στεναχωρημένη κοτούλα...Τα παιδιά την βάφτισαν Πωλίνα!Η Πωλίνα η καημένη έχασε τ' αυγά της...κοιμήθηκε και κάποιος της τα πήρε!!!Έμαθε ότι είναι κάπου στο νηπιαγωγείο μας και ήρθε να ζητήσει την βοήθειά μας!Μετά χαράς δεχθήκαμε!

Τα παιδιά έπρεπε να βρουν 12 κόκκινα αυγά και 4 κίτρινα.Με το σύνθημα ξεκίνησαν να ψάχνουν.Χωρίς κανόνες, χωρίς τίποτα!!!!Τα αυγά ήταν καλά κρυμμένα αλλά οι μικροί εξερευνητές τα πήγαν μια χαρά ...
        Τα μετρήσαμε για να δούμε αν τα βρήκαμε όλα.....
Με χαρά τα πήγαμε στην Πωλίνα η οποία μας ευχαρίστησε κακαρίζοντας γεμάτη ευγνωμοσύνη.....

Σε λίγο το κακάρισμα άλλαξε και τι είδαμε;Κάτω από τα αυγά είχε κοτοπουλάκια......
Για να δούμε έσπασαν όλα τα αυγά;Πόσα κοτοπουλάκια είχαν βγει από το αυγό;

Τα μετρήσαμε, μετρήσαμε και τα αυγά, τα αντιστοιχήσαμε ένα προς ένα και είδαμε ότι και από τα 12 κόκκινα αυγά είχαν βγει κοτοπουλάκια...Όμως όχι και τα κίτρινα...4 αυγά δεν είχαν σπάσει.......Τα ξαναβάλαμε λοιπόν και θα περιμένουμε μετά το Πάσχα να δούμε τι θα γίνει......
 • Σειρά είχε το παιχνίδι των χρωματιστών αυγών!!!Ο καιρός δεν μας επέτρεψε να βγούμε έξω αλλά ευτυχώς ο διάδρομος είναι τεράστιος...Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες διαλέγοντας μαρκαδόρους σε 4 χρώματα:μπλε, κόκκινο,κίτρινο και πράσινο.Τους είπα ότι στο διάδρομο υπάρχουν αυγά σε αυτά τα 4 χρώματα..Κάθε ομάδα πρέπει να μαζέψει 5 αυγά που είναι σκορπισμένα στον διάδρομο και να τα βάλει στο ανάλογο στεφάνι!Η μπλε ομάδα πρέπει να μαζέψει τα μπλε αυγά και να τα βάλει στο μπλε στεφάνι κ.λ.πΕυχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!!!!

15 σχόλια:

 1. Περάσατε πολύ ωραία Μαράκι μου!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό Πάσχα, Μαράκι, με υγεία και καλή ξεκούραση!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχα Μαρία!! Καλή ξεκούραση και καλό Πάσχα!@!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαράκι τι ωραία πράγματα κάνατε !!!!!!! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγχαρητήρια Μαρία μου. Υπέροχα. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. υπέροχες δραστηριότητες Μαρία!!!!!!!!!!!!!!!!!Μπράβο σας!!!!!!!!!!!!
  Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κορίτσια μου να είστε καλά για τα καλά σας λόγια!!!!Σας εύχομαι Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και καλή ξεκούραση!!!!!!!!Πολλά φιλιά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μαρία μου πολύ διασκεδαστικά τα παιχνίδια σας! τα "κλέβω" (με την άδειά σου....) μαζί με τις υπέροχες καρτούλες σας για του χρόνου! Καλό Πάσχα και καλή ξεκούραση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. όλα υπέροχα !!!
  Καλό Πάσχα Μαράκι μου και καλή ξεκούραση....σε αναμένω ανανεωμένη.....φιλάκια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή