Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με καινούριους μαθητές αλλά και καινούρια συνάδελφο, μιας και η κ. Λίτσα, η συνάδελφος που δουλεύαμε 5 χρόνια μαζί, πήρε σύνταξη....
Τη θέση της πήρε η κ. Ελένη που έχουμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν.Να έχουμε λοιπόν μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!!!!
Το σχολείο μας φέτος έχει ένα τμήμα, κλασσικό και ολοήμερο μαζί...Τα μισά παιδιά σχολάνε το μεσημέρι και τα άλλα μισά μένουν για ολοήμερο...Έτσι ο κύριος όγκος της δουλειάς θα γίνεται το πρωί και το απόγευμα θα περνάμε λίγο πιο χαλαρά...
Η πρώτη εβδομάδα πέρασε με παιχνίδια γνωριμίας..Πολλές φωτογραφίες δεν υπάρχουν καθώς η φωτογραφική μας μηχανή χάλασε.....Ορίστε κάποια από αυτά...(Όλα τα παιχνίδια ,με κάποιες παραλλαγές από εμάς είναι από το διαδίκτυο)
Παιχνίδια γνωριμίας.
 • Τα παιδιά στον κύκλο της παρεούλας φοράνε ένα καπέλο και το δίνουν στον διπλανό τους όσο κρατάει το εξής τραγουδάκι:
Το καπέλο μου φορώ
στο κεφάλι το κρατώ
μόλις σταματήσω
το όνομά μου θα χαρίσω

Σε όποιο παιδί σταματήσει το καπέλο φωνάζει το όνομά του με διάφορους τρόπους-φωναχτά,ψιθυριστά,συλλαβιστά,θυμωμένα,χαρούμενα κ.λ.π

 • Φωνάζω τα ονόματα 2 παιδιών και αυτά τρέχουν και αλλάζουν θέσεις-δηλαδή κάθεται το ένα στη θέση του άλλου.Μόλις αλλάξουν θέσεις λένε τα ονόματα των παιδιών που είναι δεξιά και αριστερά....Σε δεύτερη φάση μόλις τους φωνάξω,σηκώνονται, χαιρετιούνται,συστήνονται και μετά κάθονται.
 • Με τον τροχό από το kindykids και το ζάρι από την Ειρήνη Ματθαιάκη  τα παιδιά γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους.Ποιο χρώμα τους αρέσει, ποιο φαγητό προτιμούν,ποιο είναι το αγαπημένο τους ζωάκι και πολλά άλλα.....
 • Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με καρτέλες από την Ειρήνη Ματθαιάκη.Οι καρτέλες ήταν σε 3 χρώματα.Στις πράσινες τα παιδιά έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις (ειλικρίνεια) ,στις γαλάζιες να κάνουν κάτι (θάρρος) και στις μπλε να κάνουν κάποια δοκιμασία (λογική).Κάθε παιδί διάλεγε όποιο χρώμα ήθελε.

Με το ένα χέρι πιάσε την μύτη σου και με το άλλο την πατούσα σου!!!!
 Κάνε ότι είσαι γιατρός και εξετάζεις κάποιον!
 Κάνε ότι κάνω....
 Κάνε μια αστεία γκριμάτσα!!!
 Πες το όνομά σου με ρυθμικές κινήσεις!!!
 Βρες ποιος είμαι!!!
 • Κι επειδή μας άρεσαν ιδιαίτερα κάποιες καρτέλες το παίξαμε και ομαδικά με μουσική!!!
 • Έδειξα στα παιδιά καρδούλες σε διάφορα χρώματα....Ευκαιρία να δούμε τι ξέρουν από χρώματα.Με την μουσική έτρεχαν στην τάξη.Στο σταμάτημα γινόταν αγαλματάκια.Τους έδειχνα μια χρωματιστή καρδιά και έπρεπε να βρούνε μέσα στην τάξη αντικείμενα με το ίδιο χρώμα.

Την άλλη μέρα όμως το "άτακτο ψαλίδι" έκοψε τις καρδούλες στην μέση.......Ψάξαμε στα ψαλίδια μας και το βρήκαμε.....

Ευκαιρία όμως να παίξουμε σε ζευγάρια .....
Τα παιδιά πήραν από μια μισή καρδούλα και άρχισαν να τρέχουν σε διάφορους ρυθμούς του ταμπουρίνου (αργά, με βηματισμό,τρέχοντας,χοροπηδώντας) .Καθώς έτρεχαν άλλαζαν μεταξύ τους και τα κομμάτια από τις καρδούλες. Με το σταμάτημα του ταμπουρίνου έβρισκαν το παιδάκι με το άλλο μισό της καρδούλας που κρατούσαν και γίνονταν ζευγάρι.

Περπατήματα σε ζευγάρια τώρα....Με το σταμάτημα έπρεπε να αγγίξουν ένα μέρος από το σώμα του ζευγαριού τους και να προσπαθήσουν να περπατήσουν χωρίς να "ξεκολλήσουν"!!!!
Αυτές τις μέρες παίξαμε, παίξαμε και πάλι ΠΑΙΞΑΜΕ!!!!Τρέξαμε,γελάσαμε,συστηθήκαμε,γνωριστήκαμε!Και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα!
ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!!!!

8 σχόλια:

 1. Μοναδικά τα παιχνίδια σας.......το καταδιασκεδάσατε !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο Μαρία! Ωραια παιχνίδια γνωριμίας μας έδειξες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζήτω το νηπιαγωγείο, το καλύτερο σχολείο!!!! Τέλεια περάσατε! Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παιχνίδι = η χαρά του παιδιού!!!!!!!!!!!!!!!! :* Μπράβο σας Μαρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε κορίτσια!!!!!!Καλή αρχή σε όλες!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή