Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φέτος το σχολείο μας θα συμμετέχει σε ένα eTwinning έργο με τίτλο "Τέχνη τέχνη είσαι εδώ;"

.
Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. 

(Πηγή:http://www.etwinning.gr/etwin/about)



Στο φετινό μας έργο συνεργάζονται 26 νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα και ένα της Κύπρου με σκοπό την προσέγγιση διαφόρων ειδών τέχνης στο σχολείο μας.
Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε σκοπό να προσεγγίσουμε διάφορα είδη τέχνης σε τάξεις νηπιαγωγείων. Θα γνωρίσουμε την Αρχιτεκτονική, τη Γλυπτική, το Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό, τη Ζωγραφική, το Σκίτσο, τον Κινηματογράφο, την Ποίηση και τη Φωτογραφία. Στο τέλος του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη δωρεά ομαδικών έργων τέχνης φτιαγμένα από παιδιά νηπιαγωγείου σε ιδρύματα των κοινοτήτων μας, όπως νοσοκομεία, παιδοχειρουργικές κλινικές, φυλακές κλπ.

Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη με θέμα την αρχιτεκτονική και στόχο να φτιάξουμε τον πιο ψηλό πύργο με ότι υλικά διαθέτει η τάξη μας.Στο έργο συμμετέχουμε και τα 3 πρωινά τμήματα, έτσι λοιπόν φτιάξαμε 3 πύργους.


Ξεκινήσαμε μαθαίνοντας τι είναι αχιτεκτονική, τι κάνουν οι αρχιτέκτονες,είδαμε στο διαδίκτυο διάφορους πύργους με διάφορα υλικά και ξεκινήσαμε τις προσπάθειές μας....

Οι πύργοι μας όμως δεν ήταν πολύ ψηλοί παρόλο που ήταν πολύ όμορφοι.......Πρέπει να βρούμε διαφορετικά υλικά, πιο μεγάλα και σταθερά από τα συνηθισμένα τουβλάκια για να φτάσουμε στον στόχο μας...Στο τραπέζι έπεσαν πολλές ιδέες και τελικά βρήκαμε τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξουμε έναν ωραίο ψηλό πύργο μέχρι 50 υλικά.....Τούβλα ψυχοκίνησης,βιβλία και κουβαδάκια από τους μαρκαδόρους μας έγιναν τα υλικά για τον ωραίο μας τελικό πύργο....
Ήταν εύκολο για εμάς να μετρήσουμε το ύψος του πύργου μας γιατί την προηγούμενη εβδομάδα θέλοντας να μετρήσουμε το ύψος μας στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "ο εαυτός μου" μιλήσαμε για τις συμβατικές και ασύμβατες μονάδες μέτρησης και μετρήσαμε το ύψος μας με διάφορους τρόπους....Για τον πύργο μας χρησιμοποιήσαμε το μέτρο....

 Και ναι...1,80!!!!!!!!
Την ίδια διαδικασία χρησιμοποίησαν και οι άλλες τάξεις....
Ο Πύργος της τάξης της κας Χριστίνας με ύψος 1,95!!!!!

 Ο πύργος της τάξης της κας Λένας με ύψος 1,78!!!!!

Κατόπιν ψηφοφορίας και από τις 3 τάξεις και με ....αντικειμενικότητα ανακηρύχθηκε νικητής ο πύργος της κας Χριστίνας!!!!!!!

4 σχόλια: