Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

25η Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας!!!!Με την εθνική μας γιορτή ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα που εκτός από εθνική είναι και θρησκευτική....
Για την γιορτή του Ευαγγελισμού,αφού είδαμε πολλούς πίνακες ζωγραφικής στο διαδίκτυο και διαβάσαμε την ιστορία του Αρχάγγελου Γαβριήλ και της Παναγίας φτιάξαμε μια πολύ όμορφη κάρτα-κατασκευή που την δανειστήκαμε από την συνάδελφο Μαρίανα Ζαχαριά και το ΠΕΡΙ..ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.
Μιλήσαμε για την Επανάσταση του 1821,είδαμε πολλές φωτογραφίες με τους αγωνιστές της Επανάστασης και πολλούς πίνακες ζωγραφικής.Μάθαμε λίγα πράγματα γι αυτούς από εγκυκλοπαίδιες και video.Τα παιδιά διάλεξαν τον ήρωα ή την ηρωίδα της Ελληνικήε επανάστασης που ήθελαν να ζωγραφίσουν,την έκοψανκαι έγραψαν το όνομα του.


Ασχοληθήκαμε και με την λαική παράδοση.Είδαμε τις παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας, κεντήματα και παλιά αντικείμενα.
O Θοδωρής και η μαμά του μας έφεραν στο σχολείο κάποια παλιά αντικείμενα για να τα δούμε αλλά και την παραδοσιακή φορεσιά του στολιά την οποία και φόρεσε ο Σταύρος.



Διαβάζοντας τα ¨Ελληνάκια¨ της Ευγενίας Φακίνου και ανακαλύψαμε τα σχέδια της λαικής μας τέχνης καθώς το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τα κεντήματα της ελληνικής λαικής τέχνής.





Έτσι τα κορίτσια έφτιαξαν ποδιές με σχέδια επηρεασμένα από την λαική τέχνη και παραδοσή μας.





Και τα αγόρια καδράκια λαικής τέχνης  με την τεχνική του στένσιλ...


Τα αγόρια μας έγιναν τσολιάδες και τα κορίτσια μας ντύθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές...

Ελεύθερη ζωγραφική....

Το παραμύθι από τα παιδικά μου χρόνια ΅Ταξιδάκι στην Ελλάδα΅ εμφανίστηκε γι άλλη μια χρονιά στην τάξη για να μας δείξει τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας αλλά και να μας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου